Meer over mij

Work, work, work, work, work

EP

Ik woon in Antwerpen en ben een bio-ingenieur met ruim 20 jaar ervaring in domeinen zoals leefmilieu, mobiliteit, biodiversiteit, stadsontwikkeling, klimaat, energie en materialen. Het gros van die jaren werkte ik als rechtstreeks adviseur voor parlementsleden en ministers op Vlaams, federaal en Europees niveau. Daarvoor was ik aan de slag als projectmanager in de natuur- en milieusector. Tegelijk deed ik een pak bestuurservaring op in diverse raden van bestuur (De Lijn, Haven van Antwerpen, Natuurpunt, Museum voor Hedendaagse Kunst Antwerpen, Theater Zuidpool,…). In 2014 startte ik mijn eigen zaak Futurehead op, met toen als eerste focus mijn bijdrage aan de opstart en doorgroei van Aerocircular®. Sinds 1 april 2020 ben ik aan de slag voor Siemens Mobility en staan mijn zelfstandige activiteiten op een lager pitje. Twaalf jaar lang (2007-2018) maakte ik deel uit van de gemeenteraad van de stad Antwerpen.

De afgelopen jaren schoolde ik me bij in Bedrijfskunde aan de EHSAL Management School in Brussel (2011) en in Transitiemanagement bij Jan Rotmans aan de Erasmusuniversiteit in Rotterdam (2014). Recenter haalde ik aan de Universiteit Hasselt nog een postgraduaat Cleantech Management (2017).

Business as unusual

Ik volg van dichtbij op wat er leeft en beweegt op het vlak van transities naar een meer duurzame en post-fossiele samenleving. Eigenlijk doe ik dat in zekere zin al mijn hele carrière. Het gaat daarbij over duurzame mobiliteit, leefmilieu, groene energie, biodiversiteit, circulaire economie (afval, materialen, recyclage), toekomstbestendige steden, peer-to-peer economie, cleantech, maatschappelijke transities en dergelijke meer. Mijn diverse jobs en functies zorgden voor een groot netwerk en voor heel wat ervaring in strategische communicatie, persrelaties en sociale media.

Calm but restless

480471

In mijn vrije tijd sta ik -beleefd- langs de zijlijn te supporteren voor een voetballende of skatende zoon. Af en toe keer ik met de verrekijker rond de nek terug naar de oude liefde van birds, bees, flowers and trees. Wanderlust en Fernweh zijn me niet vreemd. Ik kan moeilijk zonder muziek (Pukkelpop meets ‘Duyster’), geniet van live concerten, theater- en museumbezoek (in het bijzonder hedendaagse kunst) en ik hang verdomd graag aan een Antwerpse* toog met vrienden.

* Dat mag ook een Kiewitse zijn

 

 

Een ‘droge’ versie van mijn CV vind je op LinkedIn.

fotoTW

(Foto: Sigfrid Eggers, zelf gecropt)