Meer over mij

‘All work and no play’

EP

Ik woon in Antwerpen en ben een bio-ingenieur met bijna 20 jaar werkervaring in domeinen zoals leefmilieu, mobiliteit, biodiversiteit, stadsontwikkeling, klimaat, energie en materialen. Het gros van die jaren werkte ik als rechtstreeks adviseur voor parlementsleden en ministers op Vlaams, federaal en Europees niveau. Daarvoor was ik aan de slag als projectmanager in de natuur- en milieusector. Tegelijk deed ik een pak bestuurservaring op in diverse raden van bestuur (De Lijn, Haven van Antwerpen, Natuurpunt, Museum voor Hedendaagse Kunst Antwerpen, Theater Zuidpool,…). In 2014 startte ik mijn eigen zaak Futurehead op, met momenteel als belangrijkste focus mijn bijdrage aan de opstart van Aerocircular®. Ik schrijf ook als freelancer voor het milieumagazine ecoTips.

De afgelopen jaren schoolde ik me bij in Bedrijfskunde aan de EHSAL Management School in Brussel (2011) en in Transitiemanagement bij Jan Rotmans aan de Erasmusuniversiteit in Rotterdam (2014). Onlangs nog maakte ik deel uit van de eerste lichting die aan de Universiteit Hasselt een postgraduaat Cleantech Management haalde (2017).

‘Business as unusual’Circulair

Ik volg van dichtbij op wat er leeft en beweegt op het vlak van transities naar een meer duurzame en post-fossiele samenleving. Eigenlijk doe ik dat in zekere zin al mijn hele carrière. Het gaat daarbij over leefmilieu, groene energie, duurzame mobiliteit, biodiversiteit, circulaire economie (afval, materialen, recyclage), peer-to-peer economie, cleantech, maatschappelijke transities en dergelijke meer. Mijn diverse jobs en functies zorgden voor een groot netwerk en voor heel wat ervaring in strategische communicatie, persrelaties en sociale media.

‘Calm but restless’

480471

In mijn vrije tijd kijk ik teveel op mijn smartphone en sta ik (beleefd) langs de zijlijn te supporteren voor mijn sjottende zonen bij Groenenhoek. Af en toe keer ik terug naar de oude liefde van birds, bees, flowers and trees. Ik kan moeilijk zonder muziek (Pukkelpop meets ‘Duyster’) en ik hang verdomd graag aan een Antwerpse* toog met vrienden.

* Dat mag ook een Kiewitse zijn

Een ‘droge’ versie van mijn CV vind je op LinkedIn.